Venstre: Ny au pair-ordning

25. august 2015

Køb en lovpligtigt, men billig og tryg au pair forsikring hos Au Pair Forsikring Danmark.

Artikel: Venstre: Ny au pair-ordning er kun for rige familier

Det er kun rige familier, der har råd til at ansætte en au pair, efter ordningen er blevet ændret. Og det er forkert, lyder det fra Venstres politiske ordfører.

Der er blevet længere mellem de danske børnefamilier, der har au pairs ansat til at tage sig af alt fra børnepasning til rengøring og indkøb. En ny au pair-ordning har gjort det dyrere at benytte sig af arbejdskraften, og det er ikke i orden. Det fastslår Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen (V).

»Vi kan jo se, at der er færre, der benytter sig af ordningen efter, den er blevet ændret. Den er blevet dyrere, og der er kommet yderligere bureaukrati til, siger han.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet vil der i slutningen af 2015 kun være kommet 1.600 nye au pairs. Et fald i forhold til 2014, hvor 1.908 kom til Danmark.

Jakob Ellemann-Jensen forklarer faldet med, at det fra 1. juli koster 800 kroner mere om måneden at have en au pair.

»Effekten er, at det bliver reserveret for de mere velhavende at anvende denne her ordning, og det, synes jeg, er forkert,« siger han.

Fra fagforbundet FOA lød det tirsdag, at faldet ikke skyldes den øgede månedlige udgift, men i stedet, at »velstillede danske familier« synes, at det er blevet for dyrt. Au pairs kommer ikke til Danmark for kulturudvekslingens skyld, men for at tjene penge, lød det.

Jakob Ellemann-Jensen mener dog, den kulturudveksling, som netop er meningen med ordningen, har fået værre vilkår med den nye ordning.

»Det her er jo ikke billig arbejdskraft, det er sådan set ment som en kulturel udvekslingsordning. Og det gør man elitært, når man hæver prisen, da den gerne skal give et indblik i almindelige danske familiers liv,« siger han.

Den politiske ordfører understreger, at man selvfølgelig skal sørge for, at der ikke er nogen, der misbruger ordningen.

»Vi har set nogle frygtelige eksempler på, at nogen har misbrugt denne her ordning, og det skal vi selvfølgelig bekæmpe. Men at gøre det med yderligere bureaukrati for dem, som bruger ordningen, og gør det ordentligt, det er jeg ikke tilhænger af,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

Af: Amalie Frøkjær-Rubbås, Berlingske Nyhedsbureau - politik 05.08.15, KL. 16:44


Flere nyheder
Website leveret af JustWorks ApS

Au Pair Forsikring 
CVR 29201471

Toftevej 15B
3450 Allerød

Telefon: +45 48 10 51 61
E-mail: info@aupairforsikring.dk

Ring +45 48 10 51 61