Danmark i søgelyset

25. november 2016

Hør os om den bedste og samtidig den billigste au pair rejseforsikring hos Au Pair forsikring Danmark. 

Artikel: Danmark i søgelyset efter sexchikane: Partier vil afskaffe au pair-ordning

Au pair-ordningen er kommet i kraftigt søgelys i udlandet efter au pair-pige har anklaget dansk værtsfamilie for sexchikane.

Hvis det står til SF og Enhedslisten (EL) er det snart slut med at hente au pair-piger til Danmark, så de kan udføre husarbejde for danske familier for lommepenge og logi - au pair-pigerne får 4000 kroner om måneden i lommepenge.

- Hvis det var op til SF, blev ordningen afskaffet. Det bliver sværere og sværere at forsvare den, siger Karsten Hønge, arbejdsmarkedsordfører for SF, efter at TV 2 lørdag kunne fortælle, at den danske au pair-ordning er kommet i søgelyset i udlandet.

- Det har hele tiden været Enhedslistens politik af afskaffe au pair-ordningen. Der er ikke tale om kulturel udveksling, men om et arbejdsforhold. Og 4000 kroner er selvfølgelig ikke en ordentlig løn, siger Johanne Schmidt-Nielsen, EL.


Det store internationale nyhedsbureau Reuters har netop lavet en omfattende reportage fra Danmark, hvor en au pair-pige blandt andet anklager manden i sin værtsfamilie for sexchikane. Reportagen er blevet offentliggjort i en række udenlandske medier - blandt andet i Nepal, hvor nogle af au pair-pigerne i Danmark kommer fra.

Ifølge nye tal fra det danske netværk for au pair-piger har netværket haft i alt 11 henvendelser om sexchikane og sexovergreb i løbet af det seneste halvandet år - syv af dem førte til politianmeldelse.

- Jeg tror desværre kun, det er toppen af isbjerget, vi hører om her. For nogle kan det være for stor en fristelse at have en ung pige boende nede i kælderen på den måde, har Dennis Kristensen, formand for fagforeningen FOA (Fag og Arbejde) sagt til TV 2.

Det er blandt andre FOA, der står bag netværket for au pair-pigerne.

Au pair-piger sexchikaneres i Danmark: - Kan være en for stor fristelse for nogen

For godt et år siden indgik SF i et forlig med den daværende SR-regering, Enhedslisten (EL) og Dansk Folkeparti (DF), hvor lommepengene til au pair-pigerne blev forhøjet fra cirka 3200 kroner til 4000 kroner. Men ellers blev der ikke ændret grundlæggende ved ordningen.

- Vi følger det her meget tæt, og jo mere der kommer frem af den her slags, jo mere bliver tiden moden til at afskaffe ordningen, siger Karsten Hønge.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi var med til at forbedre forholdene for au pair-pigerne. Men det ændrer ikke ved, at 4000 kroner om måneden ikke er en ordentlig løn, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Allerede for fire år siden foreslog Enhedslisten (EL) en række ændringer af lovgivningen, der reelt ville have betydet en afskaffelse af au pair-ordningen - blandt andet skulle mindstelønnen være 5230 kroner om måneden, svarende til lønnen til en serviceassistentelev over 18 år.

Men lovforslaget blev dengang forkastet, da kun EL's folketingsmedlemmer stemte for.

TV2 nyhederne, 28. sep 2016, Christian Krabbe Barfoed 


Flere nyheder
Website leveret af JustWorks ApS

Au Pair Forsikring 
CVR 29201471

Toftevej 15B
3450 Allerød

Telefon: +45 48 10 51 61
E-mail: info@aupairforsikring.dk

Ring +45 48 10 51 61