Vild udvikling i au pair-sag:

01. september 2020

07. jun 2020, kl. 22:47
BEMÆRK: ARTIKLEN ER MERE END 30 DAGE GAMMEL

Vild udvikling i au pair-sag: - Laxmi er forsvundet via hemmeligt netværk
På bare få timer har historien om forsvunden aupair taget en drejning. - Laxmi er smuglet til Portugal via hemmelig netværk, siger familiefar.

På Læsø sidder familiefar og restauratør Ole Nørmark Lind og er chokeret over aftenens udvikling i historien om familiens 23-årige au pair, Laxmi fra Nepal, der forsvandt onsdag aften.

For pludselig var der livstegn fra Laxmi via et socialt medie, mens familien sad og spiste aftensmad. I beskeden fra Laxmi stod der:

- Hi, I am sorry – I am not able to work in your house. Now I am in another country, so don’t worry!

Familien prøvede ifølge Ole Nørmark Lind at ringe op via FaceTime, men hver gang blev opkaldet blokeret. Han er nu blevet overbevist om, at han, konen og deres 7-årige datter er blev snydt.

For siden vi fortalte historien her på TV2nord.dk for nogle timer siden, er Ole Nørmark Lind blevet kontaktet af flere tidligere værtsfamilier for au pairs fra Nepal - og de fortaller samme historie:

Den 23-årige Laxim fra Nepal er sporløst forsvundet efter tur til Aalborg.
- Værtsfamilierne fortæller, at pigerne bliver smuglet til Portugal via et hemmeligt netværk. Det lader til, at det hele tiden har været meningen, at hun har skullet videre, og at vi er blevet ført bag lyset.

Søndag aften klokken 20 skriver Ole Nørmark Lind på sin Facebook-profil:

- Tak for alle henvendelser. Vi har talt med en tidligere værtsfamile i København, som har oplevet og har kendskab til, at der eksisterer et netværk, som sender nepalesiske piger til Portugal via opholdstilladelse, som au pair i Danmark. Det kan være det, vi er ude for. I denne uge har vi nemlig hjulpet Laxmi med en bankoverførsel på DKK 10.000 til en dame i Portugal!! Den skulle gå til at betale en gæld til damen i Portugal, som Laxmi´s mor havde opbygget. Jeg har kontaktet politiets afdeling for den slags kriminalitet med hjælp fra flinke folk i Aalborg Politi. Det lader til, at vi er blevet narret ,og det er uvist, hvad der sker med Laxmi i udlandet. Vi håber trods alt, hun får det godt.

Ole Nørmark Lind fortæller, at han har snakket med flere familier, der fortæller, at deres nepalesiske au pairs også er forsvundet sporløst efter et stykke tid.

- Jeg aner ikke noget om hendes fremtid, og hvad der kommer til at ske hende. Jeg er ret sikker på, at det ikke er en glorværdig fremtid – hun er nok blevet lovet at kunne komme til Portugal for at arbejde og sende penge hjem til familien i Nepal. Men jeg er bange for, at hun er ført til Portugal for at arbejde som prostitueret, og at au pair-opholdet kun har været vejen ind til et Schengen-land, uddyber han.

- Vild udvikling
For Ole Nørmark Lind har det været nogle vilde timer, hvor en barsk virkelighed tilsyneladende har udspillet sig lige foran næsen af ham - uden at han har opdaget det mindste.

- Men nu kan jeg jo godt se, at der har været mange tegn på, at hun nok hele tiden har vidst, at hun skulle videre: Hun er ikke gået op i at lære dansk. En tur til København for at besøge en veninde blev aflyst i sidste øjeblik på grund af corona, kort efter hun fik sit sygesikringsbevis. Og hun er ikke gået helhjertet ind i at blive veninde med vores syv-årige datter, som hun skulle passe. Det er ret spooky, faktisk!

I løbet af aftenen har Ole Nørmark Lind også flere gange talt med en betjent fra Nordjyllands Politi, siger han, men i morgen bliver sagen ifølge ham videregivet til betjente i København.

Denne oplysning har vi på TV2 Nord ikke kunnet få bekræftet sent søndag aften, og vagtchefen hos Nordjyllands Politi, Karsten Højrup, har ikke fundet noget om 23-årige Laxmi i politiets døgnrapporter de seneste dage.

At Laxmi er sporløst forsvundet, og at han og familien sandsynligvis har været en lille brik i et stort, international puslespil forbavser ham.

- Der er ingen alarmklokker, der har ringet. Vi har tidligere haft au pairs fra Thailand og Filipinerne, og det er gået godt. Men at der kan ske sådan en vild udvikling på få dage - det er vildt. Nu tror jeg ikke, vi skal have flere au pairs - vi er blevet snydt og røget i med begge ben, siger Ole Nørmark Lind.

TV2 Nord - 07. jun 2020, kl. 22:47 


Flere nyheder
Website leveret af JustWorks ApS

Au Pair Forsikring 
CVR 29201471

Toftevej 15B
3450 Allerød

Telefon: +45 48 10 51 61
E-mail: info@aupairforsikring.dk

Ring +45 48 10 51 61