Partier vil afskaffe au pair-ordningen

09. april 2018

Partier vil afskaffe au pair-ordningen: 'Et reservelager for billig arbejdskraft'

- Mange au pair-piger bliver her illegalt, lyder kritikken fra Dansk Folkeparti.

Det skal være slut med, at fortravlede familier skal have hente arbejdskraft til Danmark fra lande udenfor Europa og ansætte dem som au pair.

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti og SF, som vil have afskaffet ordningen i dens nuværende form.

- Mange au pair-piger bliver her illegalt, når de er færdige med deres engagement i deres værtsfamilier. Det er slet ikke i overensstemmelse med det oprindelige formål, siger Martin Henriksen, udlændingeordfører i Dansk Folkeparti til TV 2.

DF er gået sammen med SF om at afskaffe ordningen og vil ifølge TV2 fremsætte et nyt lovforslag. Det skyldes, at ordningen ifølge partierne er gået væk fra den oprindelige tanke om en form for kulturel udveksling over en tidsbegrænset periode til at være en måde at få billig arbejdskraft til landet.

- Man løber om hjørner med de oprindelige idealer og i dag er det reelt blevet et reservelager for billig arbejdskraft, siger SF's politiske ordfører, Karsten Hønge, til mediet.

Begge partier mener, at den nuværende ordning bidrager til løndumping og sort arbejde. Her fremdrages der eksempler på, at der arbejdes mere end 30 timer om ugen. Ligeledes tager nogle au pairer sort arbejde ved siden af, ligesom der er eksempler, hvor au pairer er udsat for chikane eller fysiske overgreb.

DR - AF EMIL SØNDERGÅRD INGVORSEN, 08. APR. 2018 KL. 08.52 


Flere nyheder
Website leveret af JustWorks ApS

Au Pair Forsikring 
CVR 29201471

Toftevej 15B
3450 Allerød

Telefon: +45 48 10 51 61
E-mail: info@aupairforsikring.dk

Ring +45 48 10 51 61