Omstridt au pair-ordning igen til debat:

17. december 2019

Velkommen på Au Pair Forsikring, hvor du kan læse om alt, hvad der vedrører au pairs i Danmark.

Omstridt au pair-ordning igen til debat: Størsteparten af vores indbyggere forventer meget mere, end de er værd

Dagens overblik: Berlingske giver dig her overblikket over dagens vigtigste historier og de vigtigste begivenheder, så du er klædt på til dagens første kop ved kaffeautomaten.

Au pair-ordningen trækker igen overskrifter. Her ses Casper Vangly, hustruen Helena Hansen og drengene Frederick og Filip sammen med den indonesiske au pair Mahir. »Vi skal ikke være naive og tro, at det handler om kulturel udveksling. Au pairer er her for at tjene penge. Og Mahir er her, fordi han har en søster her. Han gør det ikke af lyst,« erkender Casper Vangly.

Familie om au pair-ordning: Kald en spade for en spade
Og så til den historie, der refereres til i overskriften. Efter udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye (S) har varslet et muligt opgør med au pair-ordningen, som den er i dag, har Berlingske været forbi familien Vangly i Lynge, der for et år siden hyrede den 24-årige indonesiske mand Mahir som au pair.

Faren Casper Vangly foretrækker at kalde en spade for en spade, i stedet for at skulle lede efter mangler ved den nuværende ordning. For au pairer kommer ikke til Danmark for at lære dansk eller vide noget om slaget ved Dybbøl, mener han.

»Vi skal ikke være naive og tro, at det handler om kulturel udveksling. Au pairer er her for at tjene penge. Og Mahir er her, fordi han har en søster her. Han gør det ikke af lyst. Det her er midlet til at nå derhen, hvor han gerne vil. Hvis de kan komme herop og tjene 4.300 kr. om måneden og kan bo godt uden risiko for kriminalitet og voldtægt, og de kan få to år her og måske bagefter to år i Norge, så forstår jeg godt, de gør det,« siger han til Berlingske.

Løndumping kalder familien det ikke. Casper Vangly sender en hurtig opgørelse til Berlingske på SMS over udgifterne og skriver:

»Kunne vi få en ung dansk pige eller dreng, der gad ti timer om ugen, ville vi klart foretrække dette. Udfordringen ved det danske samfund er dog, at størsteparten af vores indbyggere forventer meget mere, end de er værd.«

Berlingskes chefredaktør, Mette Østergaard, har også meldt sig ind i debatten:

»Hvis Tesfaye vil have flere kvinder i ledelse, må han gøre det muligt at få hjælp,« skriver hun i en kommentar.

Berlingske, Tirsdag 17.12.2019 


Flere nyheder
Website leveret af JustWorks ApS

Au Pair Forsikring 
CVR 29201471

Toftevej 15B
3450 Allerød

Telefon: +45 48 10 51 61
E-mail: info@aupairforsikring.dk

Ring +45 48 10 51 61