Travl alenemor

09. april 2018

Tryghed og lovpligtig au pair forsikring hænger sammen, så kontakt Au Pair Forsikring Danmark og hør mere.

Artikel: Travl alenemor: Mit liv ville ikke hænge sammen uden en au pair

Både Marie Louise Pedersen og hendes au pair fra Tanzania mener, det vil være en fejl at afskaffe ordningen.

Hvis SF og Dansk Folkeparti får trumfet deres lovforslag igennem om at afskaffe au pair-ordningen, vil Marie Louise Pedersen blive nødt til at kaste håndklædet i ringen.

Hun er selvstændig ejendomsmægler i Bogense på Fyn, har to drenge og en au pair fra Tanzania.

- Mit liv ville overhovedet ikke kunne hænge sammen uden. Enten ville jeg ligge med benene opad med stress, eller også ville drengene være fuldstændig vanvittigt forsømte, siger hun til TV 2.

Au pair: En vidunderlig oplevelse
Også hendes au pair-pige, Flora Anatory, er glad for ordningen og ønsker den heller ikke afskaffet.

- For mig har det været en vidunderlig oplevelse. Jeg har mødt nye mennesker, som jeg har levet sammen med. Og det har været godt. Så andre må også få chancen for at opleve det, jeg har oplevet her, siger hun.

Ifølge Dansk Folkeparti og SF fungerer au pair-ordningen dog ikke længere efter hensigten. Den er i stedet blevet et påskud for at hente billig arbejdskraft til landet frem for den oprindelige tanke om en form for kulturel udveksling over en tidsbegrænset periode.

Flora Anatory ville ikke være foruden sit job i Danmark og mener andre også, burde få chancen.

Alternativet er at give op
Men set fra Marie Louise Pedersens synsvinkel er muligheden for at få netop den form for hjælp, som en au pair kan give, helt afgørende, for at hun kan få hverdagen til fungere.

- Så mit alternativ ville være at give op med at leve det her liv i provinsen som selvstændig og sælge det og flytte til byen, hvor det hele er lidt tættere på og tage et mindre krævende job, siger hun.

Også Charlotte Rachlin har i adskillige år haft au pair-piger i sit hjem.

Sidste år medvirkede hun i TV 2s dokumentarserie 'Sandheden om vores au pair'. Her kunne seerne følge tre familier med filippinske au pair-piger og kvinderne i familien, der tog med pigerne tilbage til Filippinerne.

Heller ikke hun ser nogen grund til at sætte en stopper for ordningen.

- Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvorfor de er kommet frem til, at de vil lave et lovforslag. De må jo have nogle statistikker over, hvor mange piger der bliver misbrugt. Det virker som om, at de bare vil blive lidt populære på det, fordi der har været debatter om, hvor synd det er for au pair, siger Charlotte Rachlin til TV 2.

Lever ilegalt i Danmark
Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti påpeger, at mange kvinder efter deres au pair-ophold ikke rejser ud af landet igen, men i stedet forsvinder i de såkaldte mørketal.
- Der er ikke styr på det. Men i forhold til mange af de lægeklinikker, der behandler illegale, kommer mange kvinder fra asiatiske lande, siger folketingspolitikeren.

Tidligere har Jyllands-Posten beskrevet, at Røde Kors' to sundhedsklinikker for illegale migranter alene i 2016 i alt havde 545 henvendelser fra kvindelige, asiatiske patienter.

Ifølge den seneste årsrapport var der primært tale om tidligere au pair-piger, skriver Jyllands-Posten.

Folketinget har i flere omgange strammet reglerne for au pair-personer for at dæmme op for et misbrug af ordningen. Helt tilbage i 2006 var der første gang fokus på at stoppe au pair-ordningen som en form for billig arbejdskraft, ofte udført af piger fra Fjernøsten eller Østeuropa. Men ifølge SF og DF har det ikke haft den ønskede effekt, og derfor skal det være slut.

En au pair tjener i dag 4150 kroner om måneden og må maksimalt arbejde 30 timer om ugen med tre til fem timer ad gangen.

TV2, 08. apr. 2018, 11:34 af Marie Jensen


Flere nyheder
Website leveret af JustWorks ApS

Au Pair Forsikring 
CVR 29201471

Toftevej 15B
3450 Allerød

Telefon: +45 48 10 51 61
E-mail: info@aupairforsikring.dk

Ring +45 48 10 51 61