Rekordfå danske familier hyrer au pair-piger

14. juli 2017

Vi tilbyder au pair forsikring til en lav pris

Artikel:

Danske velhaverfamilier dropper den udenlandske au pair i takt med, at deres lommepenge stiger.

Nye tal fra Udlændingestyrelsen viser, at antallet af opholdstilladelser til au pairs er styrtdykket i 2017. Kun 505 au pairs, heraf 422 fra Filippinerne, har fået ophold i Danmark i årets første fem måneder. Det er rekordfå, skriver Avisen.dk.

Og laver man en fremskrivning for hele 2017, vil det betyde, at kun cirka 1.200 au pairs kommer til landet for at stryge skjorter, gøre rent og passe børn hos travle børnefamilier i fortrinsvis hovedstadsområdet og Nordsjælland.

For bare fem år siden kom der dobbelt så mange au pairs til Danmark om året. Men siden nye regler trådte i kraft i 1. juli 2015 dropper familierne au pairen.

De nye regler gav au pairs en lønforhøjelse fra 3.200 kroner om måneden i begyndelsen af 2015 til nu 4.150 kroner. Samtidig blev værstfamilier forpligtet til at betale blandt andet rejseudgifter til og fra Danmark og 5.000 kroner til danskundervisning.

Voldsomt fald

Det er bemærkelsesværdigt, at antallet af au pairs falder så markant, vurderer migrationsforsker på Roskilde Universitet Helle Stenum.

- Det er et voldsomt fald i opholdstilladelser til au pairs. Der kan være mange grunde til faldet, og det bør undersøges hvorfor, siger hun men vil ikke selv spekulere i årsagerne.

Projektleder i Kirkernes Integrations Tjeneste, KIT, Hans Henrik Lund, er ikke i tvivl om, at opstramningerne omkring au pair-ordningen fra 2015 er en af forklaringerne på, at antallet af au pair i Danmark falder nærmest måned for måned.

- Det er blevet dyrere for en dansk familie, fordi der er en masse lovbestemte udgifter forbundet med at få en opholdstilladelse til en au pair, siger han.

Men udover at en dansk velhaverfamilie skal punge ud med flere lommepenge og betale forsikringer og så videre, er der nu også klarere regler for arbejdstid, ugeplaner og indhold i arbejdet, anfører Hans Henrik Lund.

Snyd og misbrug er blevet svært

- I dag er der langt bedre og tryggere arbejdsforhold for au pairs end tidligere. Før var det for billigt og for nemt at omgås reglerne, men nu er det blevet sværere for værtsfamilierne at snyde og misbruge au pairs som billig arbejdskraft, siger Hans Henrik Lund.


Flere nyheder
Website leveret af JustWorks ApS

Au Pair Forsikring 
CVR 29201471

Toftevej 15B
3450 Allerød

Telefon: +45 48 10 51 61
E-mail: info@aupairforsikring.dk

Ring +45 48 10 51 61